Finalitzada la construcció de l’Arxiu Comarcal, un dels reclams històrics de Les Borges Blanques i del conjunt de la comarca.

El nou edifici tindrà una planta baixa on es concentrarà l’activitat cívica i una planta superior per dipositar i custodiar els documents. La distribució s’ha dut a terme d’aquesta manera en la mesura que, si el patrimoni es disposa a la planta superior, se’n garanteix millor la conservació.

La planta baixa té uns 500 m2 de superfície útil, dels quals dues terceres parts seran les dependències que es destinaran al treball dels arxivers: recepció i catalogació dels documents. D’altra banda, a la planta superior s’ubicaran tots els dipòsits del material patrimonial. Està formada per quatre sales, que compten amb 1.100 m de prestatgeries per emmagatzemar i conservar la documentació.

Tot el paviment de l’interior de l’edifici és de terratzo, un material d’ús intensiu que garanteix que amb el pas del temps es mantindrà net i brillant com el primer dia.

El model elegit per cobrir els més de 1100 m2 d’aquesta construcció ha estat el Perú (40×40) de la línia Foc. La imatge final del paviment que s’ha aconseguit és de continuïtat, elegància i modernitat.

Pujol també ha subministrat la llosa d’exterior per a un petit pati interior. Es tracta del model Barcelona (40×40) que presenta una textura rugosa i antilliscant que fa que el seu ús sigui ideal per a zones exteriors. A més, al ser un paviment de baixa absorció d’aigua requereix poc manteniment, té una gran resistència i garanteix una alta durabilitat.

Compartició en linkedin
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en email